2017-03-07 19:47:24

Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika

6.ožujka 2017. godine u Rovišću je održano Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika.

U kategoriji osmih razreda prvo je mjesto osvojila učenica OŠ Vladimira Nazora Daruvar Ivona Kollert. Od mogućih 90 bodova imala je  82 boda što predstavlja 91 % riješenosti testa.

Treba napomenuti da je Ivona na ovome natjecanju osvojila prvo mjesto i prošle godine.

                                                                        Jasminka Kuzle, prof.ment.

 

Na natjecanju je sudjelovalo još učenika osmih razreda naše škole.

3. mjesto 

Ema Šepl

 

4. mjesto

Monika Arači

 

5. mjesto

Vanessa Senicki

 

8. mjesto

Anja Kafka

 

Mentor Vladan Ivković

Čestitamo!!!

Svi koji se prijave na školsko natjecanje iz nekog predmeta žele prolaziti dalje i ostvariti veliki uspjeh ili barem većina. Svatko tko se prijavi s namjerom da uspije, mora se pripremati i biti spreman da se malo žrtvuje za uspjeh. Također, mora se imati povjerenja u sebe i vlastito znanje. Ja sam se zaista prijavila s namjerom da uspijem i da prolazim na više razine natjecanja. Na županijsku razinu sam prošla i jako sam zadovoljna svojim rezultatom, a za prolazak na državnu razinu još ne znamo. Želja za uspjehom potaknula me na velike pripreme i puno učenja. Netko možda misli da je lako doći i riješiti ispit, ali nije. Potrebno je biti i psihički spreman isto kao što treba imati spremno znanje. Moram priznati da je konkurencija stvarno bila jaka. Svi smo imali veliko znanje slične veličine. Bile su to male razlike koje su na kraju prevagnule. Rezultatom na školskoj razini nisam bila zadovoljna, ali i on me na neki način potaknuo da dam sve od sebe i da nastavim s radom. Ako netko želi u nečemu uspjeti, potrebna mu je podrška. Bio to sport, natjecanje ili neki drugi hobi, podrška je zaista potrebna. Meni je velika podrška bila moja obitelj kao i prijatelji, ali ponajviše moja mentorica i nastavnica iz Hrvatskog jezika, Jasminka Kuzle. Nastavnica mi je pružala veliku podršku prije, ali i poslije natjecanja. Ona je također uložila veliki trud i bez nje, ja ne bih bila tu gdje jesam. Uz to što se puno toga nauči što nam može biti korisno za daljnje školovanje, na natjecanjima se upoznaju divni i dragi ljudi i stekne se dodatno malo iskustvo u životu. Ako prođete dalje, vidite i druge škole, nova mjesta i nove ljude. U svakom slučaju, vrijedi pokušati. 
Svima koji požele upisati se na neko natjecanje, želim da postignu što veći uspjeh. Želim da dođu do cilja koji su si sami postavili. Samo treba ustrajati i nikome ne dopustiti da nas spriječi u našem naumu. Sve je moguće uz velik trud.
I na kraju, kao što nam je bilo rečeno u Rovišću na županijskoj razini, ipak smo mi, djeca, važni za Republiku Hrvatsku. Važno je da se hrvatski jezik prenosi i da se djeca što bolje njime služe. To je samo još jedan razlog za davanje šanse natjecanjima u školama.

Ivona Kollert, 8.e


Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar